Prešovská nemocnica užíva dary z Holandska

05.10.2003 Celý región

Sanitné vozidlo značky Chevrolet prevzali na slávnosti 23. septembra zástupcovia Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove ako dar podn...
Sanitné vozidlo značky Chevrolet prevzali na slávnosti 23. septembra zástupcovia Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove ako dar podnikateľov z holandskej firmy Schipper. Súčasťou daru, ktorý sprostredkoval konateľ slovensko-holandského podniku Gemor Fashion v Prešove Matúš Murajda, boli ďalej inkubátor na prevoz nedonosencov, rôzny zdravotnícky materiál a aj oblečenie pre personál. Dary bude využívať rýchla zdravotnícka pomoc tohto zdravotníckeho komplexu.

Sanitka doteraz fungovala v hlavnom meste krajiny tulipánov v Amsterdame. Pred svojím darovaním prešla renováciou a vyhovuje slovenským technickým normám.
Podobne sa Murajda angažoval pri dare inej sanitky značky Mercedes a iných holandských podnikateľov asi pred rokom poliklinike v Sabinove. Po počiatočných problémoch skôr administratívneho rázu vozidlo v súčasnosti bezporuchovo funguje.

(jj)
 

Vyberte región